+34 977 218600 info@lasalletgn.cat

Processons


punt-de-llibre-lila-ssL’Associació La Salle Tarragona participa corporativament en dos Processons de la Setmana Santa tarragonina, amb Passos i que es relacionen a continuació. També partipa en la resta de Processons i Viacrcucis de les altres Confraries, Gremis, Germadats, Congregcions i Associacions, però sense passos, solament amb confrares de filera.

Processó del Dolor, el Dimecres Sant, amb el pas de la ‘Oració de Jesús a l’Hort’.

L’Associació La Salle participa en aquesta Processó de Dimecres Sant, organitzada per la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió, amb el Pas de l’Oració de Jesús a l’Hort de les Oliveres, la seva Banda de Tambors, i el Penó de l’entitat que encapçala les fileres de confrares.

Processó del Sant Enterrament, el Divendres Sant, amb els dos passos: ‘Oració de Jesús a l’Hort’ i ‘Vetlleu i Pregueu’.

La nostra confraria participa el Divendres Sant a la Recollida dels Passos. A primera hora de la tarda, els Armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist fan les tres reverències (acataments) als nostres dos passos situats a la Rambla Vella (davant el Circ romà), per ordre de processó, és a dir, primerament reverències al Pas de l’Oració de Jesús a l’Hort de les Oliveres, i en segon lloc, les tres reverències al Pas Vetlleu i Pregueu.

Al vespre l’Associació participa a la Solemne i Tradicional Processó del Sant Enterrament que organitza la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, que comença i aca-ba a la Plaça del Rei, amb el seu recorregut tradicional pels carrers de la ciutat. Hi participa amb el Penó de la Confraria que dóna pas a les fileres de confrares, la Bandera del Col•legi, el Pas de ” l’Oració de Jesús a l’Hort de les Oliveres “, la Banda de Tambors amb el seu Penó, la Bandera de l’Associació d’Antics Alumnes, el Pas ” Vetlleu i Pregueu “ i la Presidència de l’entitat.

Tot seguit teniu les dos Processons. Si cliqueu d’amunt la imatge del recorregut d’una d’elles us apareixerà la fixa, amb les dades més rellevants, de la Processó corresponent.

També hi trobareu la NORMATIVA GENERAL D’ACTUACIÓ DE LA SETMANA SANTA pel que fa a la nostra entitat, i que pot ser del vostre interès.