+34 977 218600 info@lasalletgn.cat

La Companyia


punt-de-llibre-teatreELS PASTORETS DE L’ASSOCIACIÓ LA SALLE
per Josep Maria Rota Aleu

LA COMPANYIA

Gràcies als aficionats a la fotografia i gràcies també a la gent que guarda de tot, disposem avui en dia de records històrics, com és el cas del document gràfic que s’exposa tot seguit: la fotografia de la companyia d’actors i actrius de l’Associació als anys 50. Sens dubte, un document històric que permet recordar la Secció de Teatre de l’Associació, alhora que també permet tenir presents unes quantes persones que, malauradament, ja no són entre nosaltres. La Secció de Teatre ha estat i segueix sent un dels puntals de la nostra Associació, des de la seva fundació als anys 50 fins a dia d’avui.

foto-1Quadre escènic de l’Associació d’Antics Alumnes. D’esquerra a dreta, asseguts a terra: Josep Mª Fort i Josep Mª Rota; assegudes: Manolita Basallote, Anna Carracedo, Carmina Alejos, Montse Fort, Maria Barrufet, Mari Carmen Blanco, Mª Lourdes Aleu i Teresita Vallverdú; drets: Pascual Prades, Emili Prunera, José Ema, Josep Admetller (director), Marcel de Fortià (nom artístic), Àngel Martínez, Ramon Ribas, Joan Mulet, Josep Català (apuntador) i Fèlix Donoso (regidor). (FOTO Arxiu Mª Lourdes Aleu)

L’actual companyia compta amb membres veterans que fa molts anys que resten fidels a l’Associació i noves incorporacions que en garanteixen la continuïtat. Es dóna el cas que hi ha una persona que ja formava part de la companyia a l’any 1952 i que en segueix formant part actualment, al 2015; es tracta de Mª Lourdes Aleu, que va ser Sant Miquel ja l’any 1952 i es va acomiadar dels escenaris com a Marta l’any 2003. Actualment, Mª Lourdes Aleu és Ajudant de direcció.

foto-23 de Gener de 2014 A terra: Lluís Lillo, Marc Baches, Josep Mª Rota, Josep Mª Tuset, Marcel•l Vidiella, Pau Sanchis i Pau Sans. Al voltant de la Mare de Déu, Judit Llagostera, Neus Salas, Magí Guerra, Laia Poveda, Anna Poveda, Anna Tuset, Jordi Poveda, Rosa Serres, Alba Bardolet, Rosaura Rota, J. Miquel Blasco, Neus Pàmies, Marc Palau i Fernando Amador. Al costat de la Mare de Déu, Bruna Guerra i Jana Llagostera. Als seus braços, Eduard Serres. (FOTO Miquel Sanchis)

foto-327 de desembre de 2014. Al fons, d’esquerra a dreta: Colla Sardanista, Neus Pàmies, Mª Lourdes Aleu, Montse Tomàs, Antoni Guerra, Neus Salas, Marta Vidal, Rosaura Rota, J. Miquel Blasco, Marc Baches, Laia Díaz, Ferran Val, Martí Bardolet i Miquel Sanchis. La filera d’àngels, a la dreta, la formen: Judit Llagostera, Jana Llagostera, Bruna Guerra i Alba Bardolet. Asseguts: Jordi Poveda, Laia Poveda, Anna Poveda, Lluís Lillo, Marc Baches, Pau Sanchis, Fernando Amador, Pau Sans, Magí Guerra i Guillem Rota. Al fossar: Teresa Tous, Josep Mª Tuset, Josep Mª Rota, Núria Castan, Marc Rota i Daniel Guerrero. Als braços de la Mare de Déu hi ha la darrera incorporació de la companyia, Jana Baches en el paper de Nen Jesús. (FOTO Francesc Gibert)

Com que no costa res ser agraït, la Junta de l’Associació ha tingut sempre el costum de convidar a dinar els seus col•laboradors. A la fotografia inferior es pot veure un d’aquests àpats de germanor que tenia lloc sempre en un indret ben curiós: el passadís del Metropol. Aquells que passin els quaranta anys recordaran que el primitiu accés al Metropol no era a peu pla, sinó que calia baixar unes escales i girar a l’esquerra; allí hi havia les taquilles i una porta que donava a un petit magatzem. En girar a la dreta seguia un llarg passadís, paral•lel al jardí, que donava accés a la platea. A la dreta del passadís hi havia el bar i diverses sales de jocs. La paret de l’esquerra del passadís es guarnia amb els cartells de les obres de teatre i pel•lícules del moment.

foto-4A l’equerra: l’avi Estebanell, Gasol, Donoso, Rota, Maixé, González, Mossèn Jeroni Claveras, Iglesias… al fons i a la dreta: tramoistes, taquilleres, actors, i membres de la junta. (FOTO Arxiu Mª Lourdes Aleu)

Com fa més de seixanta anys, la companyia es troba un dissabte del mes de gener per tornar la roba dels Pastorets i anar després a compartir un dinar de germanor. L’any 2014 ens vam trobar el dissabte 10 de gener al Restaurant Tòful de la Via Augusta, on vam ser atesos de la millor manera possible: fideus rossos de primer i fricandó de segon; postres variades, cafès i copeta de licor a discreció! La foto de sota representa la continuïtat dels dinars de germanor tradicionals.

foto-5En primer terme, la taula dels joves, pastors i fúries; al fons, les taules dels veterans, amb membres de la Junta i de la Colla sardanista. (FOTO Miquel Sanchis)