+34 977 218600 info@lasalletgn.cat

Festa de Reis


CARTER REIAL DE SES MAJESTATS ELS REIS D’ORIENT

Des de l’any 2012, ja fa cinc anys, l’Associació La Salle ha recuperat una tradició molt nostra, la del Carter Reial de ses Majestats d’Orient . Els infants que ho volen poden lliurar la carta als Reis al Carter Reial de ses Majestats que convidat per l’Associació d’Antics Alumnes, visita el Teatre Metropol cada any els dies de representació dels Pastorets, per a recollir les cartes dels nens i nenes. Al vestíbul del teatre, al finalitzar la funció teatral, cap a les 20:30 h, una llarga cua d’infants lliuren la carta amb els seus desitjos al Carter Reial.

FESTA DE REIS de l’ASSOCIACIÓ LA SALLE

Recuperada l’any 2011, aquesta festa és el màxim exponent de la il·lusió infantil lasal·liana. Els més petits de la casa plens d’innocència, il·lusió i emoció tenen la oportunitat de rebre de mans de Melcior, Gaspar i Baltasar  una de les joguines que havien demanat en la seva carta. Ses Majestats els Reis Mags d’Orient visiten cada any la seu social de l’Associació La Salle el dia 5 de gener, Nit de Reis, de 20:00 h a 22:00 h, per a lliurar als nens i nenes les joguines que han demanat.

La festa religiosa catòlica de l’Epifania (festa de la Manifestació del Senyor, festa del reconeixement de l’Infant Jesús com a Déu i Rei fet home, per part dels Mags d’Orient (expressat amb els seus presents d’or, encens i mirra, -com a Rei, Déu i home respectivament-), ha arrelat molt fort a casa nostra. Aquesta tradició ha perdurat al llarg dels segles amb la corresponent evolució popular del lliurament de regals als membres de la família, especialment els infants. L’Associació La Salle com a entitat d’arrels cristianes ancorades dins la fe catòlica, no vol ser aliena a aquesta tradició i celebra cada any aquesta festa reben a Ses Majestats al local de l’entitat. En aquesta festa hi poden participar totes les famílies que ho vulguin, prèvia sol·licitud a la Vocalia de Pastoral de l’Associació.