+34 977 218600 info@lasalletgn.cat

Un any més, els alumnes del col·legis La Salle Tarragona i Torreforta, així com els membres de l’Associació La Salle Tarragona, es reuniran a les escales de la Catedral de Tarragona per demostrar que un altre món és possible.

Així doncs, el proper divendres dia 25 de novembre, a les 18 hores, se celebrarà una nova edició de l’Encesa Solidària en favor de la Fundació PROIDE.

Les escales de la Catedral quedaran cobertes amb una catifa d’espelmes grogues i blaves per fer palès el compromís i la solidaritat enmig d’un esfereïdor consumisme de la nostra societat. A banda, també es podrà participar en diversos tallers solidaris, que estaran animats pels mestres d’Educació Infantil i pels alumnes de Batxillerat del col·legi i les dues corals escolars oferiran una petita actuació amb nadales per cloure l’acte.

A què es destinarà la recaptació?

cartell_encesa_2016_webEnguany la recaptació econòmica anirà destinada a promoure els bons hàbits de vida dels alumnes i les famílies del Colegio Signos de Fe, ubicat en un dels districtes més pobres de Lima (Perú). I és que en aquesta zona gran part de l’alumnat manté hàbits de vida poc o gens saludables arran de la seva condició social, que impacten sobretot en la nutrició per dèficit o excés. Sovint també són freqüents els casos d’abandonament i maltractament físic i psicològic que alguns alumnes pateixen a casa. El projecte vol iniciar un programa que promogui des de l’escola un canvi d’hàbits, treballant amb l’alumnat i les famílies.

Així doncs, els objectius del projecte d’aquest any són:

– Fer un estudi per conèixer en profunditat els hàbits alimentaris i de cura personal (exercici físic, salut sexual…) dels nens/es i adolescents de l’escola.
– Promoure i desenvolupar pràctiques i hàbits per una vida saludable entre els nens, nenes i adolescents incloent el foment de la igualtat de gènere i la no violència.
– Capacitar al personal docent per tal que pugui incloure la promoció de la salut a l’aula, i enfortir l’àrea de tutoria de l’escola.
– Sensibilitzar les famílies i la comunitat sobre la importància d’uns bons hàbits.

Escales de la Catedral

Escales de la Catedral

Aquest projecte té un cost total de 16.310,50€, dels quals se’n sol·liciten 6.086,33€ a PROIDE.

L’entitat encarregada de gestionar els recursos és la Fundació PROIDE, una ONG que va néixer l’any 1992 de les escoles La Salle de Catalunya com a expressió i compromís en favor de la justícia i la dignitat dels pobles oprimits. Els seus objectius són bàsicament la presa de consciència de les nostres accions al Nord i el suport a la implementació de projectes de desenvolupament al Sud.