+34 977 218600 info@lasalletgn.cat

Un dels valors immaterials més importants dels Pastorets de la Salle són les persones que any rere any els fan possible. Des de l’any 1952 gairebé ininterrompudament, s’han representat fidels a la tradició al teatre Metropol.

 

L’objectiu de l’exposició, és fer valdre la tasca feta per aquestes persones a través de les seves pròpies experiències. Ens parlen sobre moments del passat, com el testimoni de Maria Lourdes Aleu, la membre més veterana de la companyia. També del present, a través de les reflexions i sentiments d’alguns dels actors i actrius més consolidats. Finalment, els joves de la companyia han traçat algunes idees de com han de ser els Pastorets del futur i de quina manera s’han d’adaptar a les transformacions del segle XXI.

 

Hem presentat en paral·lel una selecció de cartells de diferents anys dissenyats per Miquel Sanchis. L’autor reflexiona sobre el seu pas pels Pastorets a través de l’art dels seus dissenys.

 

L’exposició es completa amb una col·lecció d’objectes emblemàtics i imprescindibles però que sovint passen desapercebuts durant les representacions. També s’hi presenten alguns altres elements museogràfics com ara un passi de fotografies sobre la restauració dels decorats i dos maniquins amb el vestuari d’en Lluquet i Satanàs.

 

Com a conclusió, es pot dir que els Pastorets de l’Associació la Salle formen part d’una gran tradició molt ben arrelada al país que manifesta una cultura associacionista i popular longeva i amb pocs referents similars a Europa. Cal seguir treballant per mantenir viva la tradició mentre ens adaptem als nous temps.