+34 977 238508 i +34 977 218600 info@lasalletgn.cat

Notícies


La restauració del Pas de l’Oració a l’Hort i la Diputació de Tarragona

Us fem a mans una ressenya i unes fotografies de com ha quedat el pas de l’Horació a l’hort un cop restaurat, per la seva publicació.
Volem donar les gràcies a les persones i entitats que han fet possible aquesta restauració, principalment a la Diputació de Tarragona per la seva consideració i el seu suport.

Comença l’escola de Timbals

A partir de l’octubre tornem a reemprendre l’activitat extraescolar de la Escola de Timbals, on tots els infants des de P5 fins a quart de la ESO podran aprendre les nocions de la percussió d’una forma dinàmica i divertida sota la direcció de la Banda l’Oració a l’Hort i l’Associació La Salle Tarragona.

Participant en aquesta activitat, en un futur els membres de l’activitat tindran l’oportunitat de formar part de la banda de timbals de l’Associació La Salle Tarragona.

Assemblea Gral. Ordinària i Memòria

A Publicacions / Fulls Informatius trobareu la convocatòria de l’Assemblea i a Publicacions / Documents trobareu la Memòria d’Activitats del 2016

Lloguer i lliurament de Vestes

Com cada any, l’Associació La Salle posa a disposició dels seus associats i també del col•legi i les seves famílies, el lloguer de vestes per a infants i adults per a assistir a les diferents processons i Viacrucis preneu nota per a qui ho necessiti: Enguany seran tres setmanes les destinades al lloguer de vestes, amb l’horari següent : de dilluns a divendres, de 17:00 h a 19:00 h , al Pavelló de Direcció del Col•legi La Salle.

És Nadal

Del Papa Francesc:
“El Nadal sol ser una festa sorollosa: ens vindria bé una mica de silenci, per sentir la veu de l’Amor”.

Nadal ets tu, quan decideixes néixer de nou cada dia i deixar entrar Déu a la teva ànima. L’arbre de Nadal ets tu, quan resisteixes vigorós els vents i dificultats de la vida. Els adorns de Nadal ets tu, quan les teves virtuts són colors que adornen la teva vida. La campana de Nadal ets tu, quan crides, congregues i busques unir. Ets també llum de Nadal, quan il·lumines amb la teva vida el camí dels altres amb la bondat, la paciència, l’alegria i la generositat. Els àngels de Nadal ets tu, quan cantes al món un missatge de pau, de justícia i d’amor. L’estrella de Nadal ets tu, quan condueixes algú a la trobada amb el Senyor.

Concert de Nadal.- Dissabte 17 de desembre de 2016 20’00h

Com ja sabeu el proper divendres 17 de desembre a les 20:00 tindrà lloc el Concert de Nadal de l’Associació a l’Església de Sant Agustí (Rambla Vella).

El concert a càrrec de la formació DeVanda Brass tindrà dues parts totalment diferenciades.

Participació Lasal·liana en la 5a CURSA PER LA MARATÓ DE TV3 2016

En el marc de la 5a CURSA I CAMINADA PER LA MARATÓ DE TV3 2016 un petit grup de membres de l’Associació, els germans Ramon i Jaume Castan Julbe, el Dani Serrano i en Ferran Cascon, han participat cadascú, amb el seu respectiu Club, C.E.Alliberadrenalina i Jove de Tarragona, en aquesta Carrera que ha tingut lloc pels principals carrers de Tarragona. Així els quatre Portants del Pas de l’Oració a l’Hort i la família Berga-Batalla al complert han donat acompliment a la Solidaritat que la cursa i la caminada demanaven. Esperem que en futures curses, marxes o caminades la representació lasal·liana sigui més...

PROCÉS DE RESTAURACIÓ ORACIÓ A L’HORT

Fa us dies  us vam fer un tast d’imatges del procés de restauració del nostre pas de Setmana Santa l’Oració a l’Hort que està fent el taller “Artemartinez” d’HORCHE (Guadalajara). Com que disposem d’unes quantes imatges més i us volem fer partícips de la sensible millora de les figures us en deixem un altre petit tast d’aquests arranjaments. Gaudiu-lo!!!...

ENCESA SOLIDÀRIA

Un any més, els alumnes del col·legis La Salle Tarragona i Torreforta, així com els membres de l’Associació La Salle Tarragona, es reuniran a les escales de la Catedral de Tarragona per demostrar que un altre món és possible.

Així doncs, el proper divendres dia 25 de novembre, a les 18 hores, se celebrarà una nova edició de l’Encesa Solidària en favor de la Fundació PROIDE.

VERMUT SOLIDARI PROIDE

La Delegació de l’ONGD PROIDE (Fundació Promoció i Desenvolupament) a Tarragona, us convoca al VERMUT SOLIDARI DE PROIDE que hem organitzat conjuntament amb la COLLA JOVE XIQUETS de TARRAGONA.

La recaptació solidària d’aquest ” VERMUT ” va dirigida al Projecte Fratelli, concretament a : ” l’anivellament escolar de petits i joves refugiats al Líban ” , per a aconseguir que aquests infants i joves puguin recuperar la seva escolaritat, perduda pel procés traumàtic que estan patint els pobles iraquià i sirià, i poder entrar així en el sistema educatiu libanès.

TRASPÀS DEL GERMÀ JESÚS GARCIA GARCIA

Avui ens ha deixat el Germà Jesús Garcia Garcia (Hno. Jesús Andrés).

El Germà que fou Director del Col·legi entre els cursos 1990/91 i 1995/96 i Consiliari durant un bon grapat d’anys de la nostra Associació, ens ha deixat orfes del seu mestratge i en l’esperança de la Resurrecció després de tota una vida dedicada a l’ensenyança com a Germà de les Escoles Cristianes.

TAULA RODONA ‘La Setmana Santa i les Confraries: tradició o canvi’

El proppassat divendres 18 de novembre a les 20 h a la església de Natzaret, a la plaça del Rei, es celebrà la taula rodona “La Setmana Santa i les confraries: tradició o canvi”.

La Setmana Santa, amb la Processó del Sant Enterrament com acte més històric, té en el seu interior formes diverses d’entendre-la. En aquest debat es posa sobre la taula la vigència de les funcions històricament pròpies de les confraries com entitats de caire religiós i alhora solidari. Alhora es contraposaran a les que han adquirit en els àmbits cultural, folklòric i cívic. Finalment, es planteja la convivència o discordança entre la Setmana Santa litúrgica, la popular i la més íntima de cada confrare.

ANNO DOMINI: Una recreació del primer Nadal de la història

Des del Museu Bíblic Tarraconense i l’Associació Cultural Sant Fructuós ens proposem oferir a la ciutat de Tarragona un pessebre vivent amb una filosofia de reconstrucció històrica sota el títol ANNO DOMINI. Una recreació del primer Nadal de la història. La recreació es farà al passeig arqueològic (Muralles de Tarragona) els dies 17 i 18 de desembre.

RESTAURACIÓ DELS CANELOBRES DEL ‘VETLLEU I PREGUEU’

Els temps passa per a tothom i també concretament per els canelobres del nostre pas ‘Vetlleu i Pregueu’.

La seva restauració va en dos direccions: es tracta de netejar-los adequadament i reparar aquelles peces que es troben deteriorades o senzillament no hi son.

Desprès se’ls hi tornarà la pàtina que tenien originàriament i s’aplicarà un vernís per protegir-los de la pols i en lo possible, del pas del temps.

ELS PASTORETS DE L’ASSOCIACIÓ LA SALLE

L’Associació La Salle de Tarragona ha mantinguda viva i ha viscut en carn pròpia al llarg d’un grapat d’anys els Pastorets de Folch i Torres, dels quals aquest any es celebren el seu Centenari.
Per la qual cosa la representació aquest any 2016 estarà dedicada retre homenatge als Pastorets que han acompanyat els Nadals de generacions de tarragonins durant tots aquests temps.

RESTAURACIÓ DEL PAS DE L’ORACIÓ A L’HORT

Gràcies, entre altres coses, als donatius de membres de l’Associació s’ha pogut engegar la restauració del nostre pas de Setmana Santa l’Oració a l’Hort.

Ara podem disposar d’imatges del treball que està fent el taller “Artemartinez” d’Horche (Guadalajara).

LOTERIA DE NADAL

Ja tens la teva participació de la Loteria de Nadal de l’Associació La Salle de Tarragona? Et vols quedar sense? I sí toca? Jugaràs 2,40€ al 31816 i ajudaràs amb 0,60€ a la teva Associació!!!! (Total participació 3,00€)

II CONCURS DE FOTOGRAFIA JOVE BANDA L’ORACIÓ A l’HORT

– Hi participen 8 joves fotografs. – Entren a concurs 31 fotografies. – Dies 8 i 9 de novembre exposició de les fotos al local de l’Associació La Salle Tarragona. Horaris: Dissabte 8, 10:00-13:00h i 16:30-19:30 Diumenge 9 10:00-13:00, a les 13:30h presentació del guanyador. Us hi esperem a...